een mix van communicatie, vormgeving en interieur

Sjoukje de Vries

Van een museum, theater of film kan ik zo genieten, dat ik er iedere dag zou willen zijn. Vooral schilderkunst spreekt me aan. Prachtig om naar te kijken én om het zelf te doen. Interessant vind ik het om te zien hoe kunstenaars reageren op de tijdsgeest van dat moment. Matisse en Morandi zijn twee van mijn favorieten.

 

In onze eigen tuin ben ik ook graag. Planten, zaaien en plukken. Bloemen zijn zo prachtig en uit eigen tuin is helemaal speciaal. Een enkele bloem in een vaas kan al genoeg zijn om blij van te worden.

 

Harmonieuze eenheid

Ook in het interieur gaat het om de perfecte samenstelling van kleuren, stijlen en sferen. Intuïtief weet ik wanneer het goed is. Het zal een combinatie zijn van talent en ervaring.

Ik combineer graag oude elementen met nieuwe. Deze mix ik tot een harmonieuze eenheid. Meubels en accessoires met een verhaal voegen schoonheid, persoonlijkheid en duurzaamheid toe aan een interieur. Thuis doe ik dat ook. Ik verzamel dingen waar ik van houd. Die wil ik om me heen hebben en maken dat het mijn omgeving is. Zo voelen andere mensen dat ook.

 

De juiste inrichting en styling

Ik ontwerp woon- en werkomgevingen. Deze, maar ook exposities, tentoonstellingen en beurspresentaties, voorzie ik van de juiste inrichting en styling. Ik luister naar mijn opdrachtgevers, observeer en doe veel op gevoel. Ik help bij het maken van bewuste keuzes die de persoonlijkheid van mijn opdrachtgevers onderstrepen. Dit geldt voor de indeling, de sfeer en de toepassing van kleuren, materialen en verlichting. Al deze elementen breng ik samen tot een kloppend geheel. Duurzaam, authenticiteit en creativiteit staan centraal. Je moet je prettig voelen in een omgeving, daar gaat het om. Thuis en in je werk. Een inspirerende werkomgeving draagt bij aan een goede sfeer en stimuleert mensen tot prestaties, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling. Bovendien versterkt het interieur de identiteit van een bedrijf.

 

Werkzaamheden

Voor Koninklijke Tichelaar Makkum deed ik jarenlang, in dienstverband, de inrichting, styling en visuele communicatiemiddelen van internationale exposities, beurs presentaties en de winkel.

Momenteel werk ik vier dagen per week als interieurstylist en adviseur bij Jan de Jong Interieur in Leeuwarden. Jan de Jong Interieur is een gerenommeerde en inspirerende woonwinkel. Elk item is met de grootste zorg geselecteerd, waardoor minder bekende merken goed tot hun recht komen naast de grote namen in de designwereld.

Daarnaast maak ik samen met een fotograaf woonreportages of binnenkijkers voor diverse woonmagazines.

 

Samenwerking Sigrid Medema interieur

De prettige samenwerking met Sigrid Medema stamt al uit 2002 en is gebaseerd op wederzijds vertrouwen, respect en bewondering. Sigrid is een zeer ervaren, betrouwbaar en talentvol interieurontwerper. In opdracht van Sigrid Medema Interieur werk ik, als interieurontwerper, aan diverse projecten.

 

sigridmedema.nl